Üdvözlünk!

Ezen az oldalon minden olyan információt megtalálsz, ami a klubunkkal kapcsolatos!

Klubunk története

Üdvözlünk minden látogatót a 2015-ben megalakult új budapesti székhelyű ingyenes makett klub oldalán. Oldalunkon próbálunk minél több hasznos információval szolgálni a minket felkereső érdeklődőknek. Cikkek, dobozbontások, trükkök, leírások, step by step építések, videós oktató anyagok feltöltésével. Továbbá minden magyar és nemzetközi versenyt igyekszünk majd feltölteni a versenynaptárunkba. Így elég lesz egy oldalon nézelődnie ahhoz, hogy minden információt megtaláljon. Remélhetőleg minden kérdésre megtalálja majd nálunk a választ.
Eleinte tematikus foglalkozásokkal kezdődött a klub története. Ekkoriban Janik Zsolt tartotta ezeket az oktatásokat a Replica Modellszaküzlet alagsorában, akkortájt 2013-at írtunk. Sajnos itt a világítás nem volt túl optimális az ilyen jellegű tevékenységekhez. Éppen ezért egy idő után véget értek az oktatások. Az elkötelezettség viszont megmaradt, így új helyszín keresésébe kezdett. Ekkor Horváth Barna felajánlotta, a jelenleg is központul szolgáló, Hotel Fortuna szálló ebédlőjét. Ezen a helyszínen minden feltétel adott volt, hogy a foglalkozásokat újra indíthassa. (2014) Ebben a fázisban csatlakozott az elgondoláshoz Büte Miklós, aki Janik Zsolttal karöltve újra indította a tematikus oktatásokat. Ezeken a foglalkozásokon részt vevő tanulók kezdeményezésére közel egy évvel később alakult meg a Painting School Makett Klub. Jelenleg 16 aktív tagot magába tömörítő klub folyamatosan bővül.

Klubélet

Klubunk főtevékenysége a makettezés és a makettek építése, illetve ezeknek a miniatűröknek a életszerű lefestése. Ezt itt mi nem csak verbális módon gondoljuk. Klubnapjainkat egymást segítve tényleges makettezéssel telnek. Ezeken a klubnapokon minimum 3-4 órát kizárólagosan a makettezésnek szenteljük. Ezeket a "foglalkozásokat" vidám hangulatban egymást segítve töltjük.

Mit adhat azoknak ez a klub akik most kezdik a makettezést, illetve szeretnének fejlődni és minőségi maketteket készíteni?

  • Mesterleveles makettezőkkel konzultálhat.
  • Jó közösségben minőségi makettek készítése.
  • Kategóriáktól függetlenül kaphat építési és festési tanácsot.
  • Kiegészítők használatának elsajátítása.
  • Egyéb közösségi programokon vehet részt. (múzeumok látogatása, versenyek látogatása...stb)
  • Kedvezményesen vásárolhat a klubot támogató webáruházakban.

Klubnapjainkat minden hónap első vasárnapján tartjuk. Ezeket a klubnapokat bárki látogathatja mindenféle megkötés nélkül mindaddig amíg a klub, illetve a befogadó intézmény szabályzatát betartja. Amennyiben az időpontban változás történne azt mindig egy héttel előtte jelezzük a Facebook oldalunkon.

Versenyek

Legjobb tudásunkat bemutatva szinte az összes hazai versenyen megfordulunk, szép számmal indítunk maketteket is és igencsak eredményesen távozunk is a versenyekről. Mindenki segítí a másikat nemcsak a makett "felkészítésében" (mit lehet még szebbé, jobbá tenni rajta), de a logisztikában is számíthatunk egymásra, mert nem csak elvinni kell egy makettet a versenyre, hanem el is kell ám azt hozni.
A szomszédos és a távolabbi országokban rendezett versenyeken is képviseljük a klubot, ahonnan szintén sikeresen, több éremmel gazdagodunk.
Ha eddig féltél a versenyen való indulástól, akkor nálunk a helyed, mert mindenben segítünk.

Hogyan lehetsz tagunk?

Egyszerűen!
Keress meg minket klubnapjainkon, mond el mit szeretnél, hol tartasz, hova szeretnél eljutni. Hozhatsz már első alkalommal is munkákat. Akkor is csak ha be seretnéd mutatni, de akár arra is megkérhetsz minket,hogy véleményezzük. A következő alkalmakkor nyugodtan hozhatsz makettet, eszközöket és már neki is kezdhetsz vagy folytathatod a hobbydat egy kellemes baráti környezetben!